Zeer geslaagde KOV-avond Apenheul: Apenstreken op de werkvloer

Voor het eerst in de geschiedenis van de KOV een KOV-ledenavond buiten ons vertrouwde Klarenbeek. Zo’n 35 KOV-leden streken op 11 oktober neer in de bijzonder sfeervolle Kambizuri  lodge op de Apenheul. Mede dankzij het fantastische nazomerweer werd het een topavond. De goed verzorgde borrel en warme maaltijd met hamburgers in Italiaanse stijl konden bij zomerse temperaturen buiten worden gehouden, met op de achtergrond zo nu en dan een brul van een aap.

We waanden ons een beetje “Out-of-Africa”. Degene die na de maaltijd aanhaakten wachtte een spannende wandeling door een donkere Apenheul, maar uiteindelijk schoof iedereen rond 19.30 aan bij de workshop van Apemanagement met als thema “Apenstreken op de werkvloer”.  Op vaak hilarische wijze werd ons duidelijk gemaakt hoe veel elementen van ons sociale gedrag afstamt en overeenkomst met dat van onze verre voorouders. Van het munipulatieve gedrag van de chimpansee tot het Trumpiaanse macho gedrag van de gorilla het was allemaal heel herkenbaar en leerzaam.  De avond werd afgesloten met een gezellige borrel en een wandeling terug door het donkere ‘apenbos’ naar de auto.  Al met al een zeer geslaagde avond.