9 februari 2019: Grootse opening de Maalderij

Na maanden van verbouwen en voorbereidingen was het zaterdagmiddag eindelijk zo ver: de Maalderij, één van de meest karakteristieke panden van Klarenbeek en voormalig onderkomen van de Welkoop, werd op grootse wijze geopend en weer in gebruik genomen. Het pand werd in 2018 aangekocht door het architecten en bouwkundig adviesbureau Bureau-BAS. Voor Chris en André Wolters, die met hun fietsenzaak uit hun bestaande pand groeiden, bood het tegenover hun zaak gelegen pand ook alle ruimte om ambities voor een grote en alles omvattende fietsenwinkel te kunnen realiseren.  Gezamenlijk werd de Maalderij in oude luister hersteld. Systeemplafonds werden verwijderd, de oude balklagen en gietijzeren kolommen werden weer zichtbaar en alle authentieke details van dit industriële pand  kwamen weer te voorschijn. De graansilo’s de trechters het is allemaal nog aanwezig en vormt nu het decor voor een prachtig kantoor op de bovenverdieping en een schitterende fietsenwinkel van Bike Totaal Wolters op de begane grond en in de kelder. Enkele honderden mensen hadden zich op deze stormachtige zaterdagmiddag verzameld om de opening te wonen en als eersten het pand te bewonderen. Na de formele opening was het de rest van de middag en avond een druk en gezellig en zeer goed verzorgd samenzijn.

De KOV wenst Bureau BAS, Bike Totaal Wolters en de eveneens in het pand gevestigde trainingsstudio Bloom alle succes toe in hun nieuwe en prachtige pand. Een monument waar Klarenbeek trots op kan zijn en een monument van Klarenbeeks ondernemerschap!